Het beste kindermatras

Het beste kindermatras Toen mijn dochter twee jaar werd, werd het tijd voor een nieuw matras voor haar. Tot mijn verbazing waren de meeste kindermatrassen van polyether gemaakt. Polyether is zo ongeveer wel het slechtste materiaal om matrassen van te maken omdat het slecht ventileert en snel kuilvorming krijgt. Maar polyether is goedkoop en aangezien een kindermatras meestal niet echt lang mee hoeft te gaan is het zo gek nog niet. Maar als het nu om het eerste één-persoon matras gaat waar uw kindje zeker 8 a 10 jaar op zal gaan slapen wordt het een heel ander verhaal. Het kind is in de groei en zal heel veel uren in bed vertoeven, veel meer uren dan een volwassene. Het belang van een echt goed kindermatras is dan ook groot.

Omdat ik het aanbod van kindermatrassen minimaal vond ben ik gaan kijken wat ik zelf kon doen om een echt goed en veilig kindermatras te maken. Eigenlijk om gewoon het allerbeste kindermatras te maken dat er te krijgen is: het kindermatras Donna! Ik zit zelf al meer dan 27 jaar in het matrassen vak en produceer zelf matrassen sinds 1998. Mijn overtuiging is dat comfort hand in hand gaat met de kwaliteit van de gebruikte materialen. Met andere woorden, hoe beter de materialen zijn die gebruikt worden voor het maken van een goed matras hoe meer comfort het matras zal gaan bieden. Met dit uitgangspunt ben ik een echt comfortabel en veilig kindermatras gaan maken. Want ook veiligheid is extra belangrijk voor kindermatrassen. Mede omdat een kind veel meer uren in bed (op het matras) doorbrengt is de veiligheid ook van groot belang. Het is al meerdere keren uitgekomen dat met name schuimen uit China giftige stoffen in zich hebben. Je moet er toch niet aan denken dat uw kind giftige stoffen inademt. Ik wil het beste voor mijn kind en aangezien ik (zonder arrogant te willen klinken) echt wel weet waar de beste materialen te krijgen zijn heb ik een matras ontwikkeld waarbij ik alleen naar comfort en veiligheid heb gekeken. De prijs kwam pas op het laatst aan bod en heeft niet meegespeeld bij de ontwikkeling van het kindermatras Donna. Met dit kindermatras heb ik een van de beste kindermatrassen gemaakt dat er in Nederland te krijgen is.

Wat zeggen andere over het kindermatras Donna

Het Donna kindermatras is vervaardigd van medisch gekwalificeerd koudschuim. Dit kindermatras is van het Nederlandse bedrijf Royal Health Foam. Het Scheveningse bedrijf streeft ernaar om kinderen gezond te laten slapen op een werkelijk kwaliteitsmatras. Resultaat: een zeer gezonde, prettige en rustige nachtrust voor baby en peuter! Het ziet er ook al zo mooi uit en voelt heerlijk comfortabel! En als het dan ook nog eens echt beter is voor je kindje; super!

Ventilatie en luchtafvoer zijn erg belangrijk voor kindjes. Slapen op een matras gemaakt van niet of nauwelijks ventilerende materialen zoals polyester, pu-schuim of Latex zal snel leiden tot een klam en oncomfortabel gevoel. Wanneer een kindje slaapt op op een matras gemaakt van ventilerende en vochtregulerende materialen, zal het droger en aangenamer slapen. De kindermatrassen van Royal Health Foam bevatten geen schadelijke stoffen en hebben alle certificaten! De afritsbare tijk voelt zacht aan en is wasbaar op 60 graden.

De zijkant van het kindermatras Donna is een 3d breisel dat voor extra goede ventilatie zorgt

Daarnaast is de zijkant van het matras bekleed met het uitermate goed ventilerende 3D breisel dat maar 2% lucht tegenhoudt (zie foto). Het matras biedt goede ondersteuning, is mooi dik en verkrijgbaar in diverse afmetingen. Tevens is het geen enkel probleem om het Donna matras op maat te laten maken.

Het kindermatras Donna is ook in een nog luxere variant verkrijgbaar, de Prima Donna, en wordt dan afgewerkt met 4 cm extra medisch gekwalificeerd traagschuim.

Bekijk het kindermatras