Kindermatras koudschuim

Koudschuim is het hightech schuim van dit moment. Koudschuim werkt geweldig en is wellicht het meest ideale materiaal om matrassen van te maken. De belangrijkste kenmerken van koudschuim zijn de veerkracht en de open celstructuur. Door de open celstructuur is het ademend vermogen perfect en de vocht doorlating en dus verdamping optimaal. Een koudschuim matras zal dus niet snel warm of vochtig aanvoelen. Verder is koudschuim zeer veerkrachtig en gaat de veerkracht in de loop van de tijd niet verloren. De veerkracht biedt ondersteuning en steunt (draagt) zodoende het lichaam.

Koudschuim wordt ook wel HR schuim genoemd.

HR staat voor high resilience wat hoge veerkracht betekend. De veerkracht wordt uitgedrukt door middel van een getal, bijvoorbeeld een koudschuim HR 55. Hoe hoger het getal is des te hoger is de veerkracht van het koudschuim. Koudschuim is zonder twijfel het meest comfortabele en veilige schuim dat er op de markt is en wordt anno 2012 in vrijwel elk ziekenhuis gebruikt. Voor kindermatrassen is koudschuim het materiaal om te gebruiken. Het is veilig, biedt veel comfort en goede ondersteuning. Het feit dat koudschuim te vinden is in honderden, zo niet duizenden, dagelijkse toepassingen (waaronder zo goed als alle ziekenhuizen) waarbij het nooit in een negatief daglicht is komen te staan is een getuigenis van deze kwaliteit en veiligheid.

Helaas ben ik bang dat de zekerheid dat men kwaliteit koopt als men koudschuim koopt voorbij is. Ik heb nu al velen zeer slechte koudschuimen gezien. Deze koudschuimen komen uit verre landen (Azië, China) waar geen enkele kwaliteit controle wordt uitgevoerd. Natuurlijk zijn deze koudschuimen prijstechnisch zeer aantrekkelijk, zeg maar gerust zeer goedkoop, maar wat er precies inzit, is niet duidelijk. Dit is een heel kwalijke ontwikkeling waar ik me echt zorgen over maak. De betere Europese fabrikanten werken volgens het Certipur procedé waardoor u gegarandeerd bent van kwaliteit en er zeker van kunt zijn dat er geen schadelijke stoffen in het schuim verwerkt zitten.

Kindermatras koudschuim