Kindermatras binnenvering

Een binnenveringmatras is een matras die bestaat uit een kern van metalen veren. De binnenvering kern bestaat uit aan elkaar gekoppelde veren. De conformiteit van een binnenveringmatras is beter dan die van een polyethermatras, maar zeker slechter dan die van een koudschuimmatras.

De boven- en onderkant van een matras met binnenvering worden afgewerkt met een comfortlaag meestal is deze comfort laag polyether maar het kan ook koudschuim of latex zijn. IJzer in een matras is niet aan te raden omdat dit een magnetisch veld met zich meebrengt waardoor er spierspanningen ontstaan. Ook zou het staal energetische effecten kunnen hebben welke negatief zijn voor het lichaam.

De conformiteit van een binnenveringmatras is voor een groot deel afhankelijk van het aantal draaiingen van de veren en de dikte van het staaldraad.

Een binnenveringsmatras gaat gemiddeld zo’n 10 jaar mee.

Eigenschappen van een binnenverings matras (uit gaande van een goede kwaliteit) zijn een redelijk ligcomfort, goede vocht huishouding en relatief koel. Let wel op want als u gevoelig bent voor staticiteit of magnetische velden dan kunt u beter geen matras met staal kopen.

Kindermatras binnenvering